Varje produkt har en historia, det är inte bara smak eller näring utan också miljöpåverkan som borde nå konsumenterna. Hela resan från jord till bord påverkar det avtryck som lämnas av dina matvanor. Därför är det viktigt på individ nivå att först och främst vara medveten och ha tillgång till information om de produkterna du väljer att köpa. Det är också viktigt att erbjudas möjlighet att handla smartare på ett enkelt sätt. Till sist gäller det att värna om de producenter som aktivt väljer att fokusera på kvalite över kvantitet. Vi på eatsimple ämnar att vara just dettta, bron mellan producent och konsument osm gör detta möjligt.
Livsmedelsproduktionen står för ungefär en tredjedel av alla utsläpp av växthusgaser orsakade av människan, enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO). De största faktorerna inkluderar, transporter av matvaror; Industriellt jordbruk som bidrar till avskogning och utarmad jord; Förpackning och engångsplast; Matsvinn, som orsakar 8–10 % av världens utsläpp.
Att välja närproducerade och säsongsanpassade råvaror minskar klimatpåverkan betydligt. Forskning visar att lokala livsmedelssystem genererar färre utsläpp tack vare kortare transporter och mindre behov av lagring och packetering för långa transporter.
Eatsimple grundades för att hållbar mat ska vara tillgänglig, information ska vara transparent och valet ska vara enklare än någonsin. Vi arbetar aktivt med att genom små medel förändra matkedjan i stort, tillsammans med producenter och konsumenter tror vi att vi kan göra skillnad. Vi jobbar aktivt med detta genom att ge all information tillgänglig om varje produkt för att ge konsumenten möjlighet till ett informerat val.
Transparens för oss innebär att erbjuda all tillgänglig information av intresse till konsumenter som till exempel information om klimatavtryck, ursprung, näring, förvarings detaljer osv.